Διαδικασία Παραγωγής

Το ελαιοτριβείο Γιαννουχίδη είναι μια σύγχρονη μονάδα, συνεχούς λειτουργίας (PIERALISI), στο Λευκότοπο Σερρών. Στόχος μας να διασφαλίζουμε ότι η κάθε παρτίδα επεξεργάζεται χωριστά. Αυτό γίνεται με ένα και μόνο στόχο την ικανοποίηση των πελατών μας που θέλουν να είναι σίγουροι ότι θα παραλάβουν το ελαιόλαδο της δικής τους παραγωγής στο σπίτι τους.

Συγκομιδή ελαιοκάρπου

Το πρώτο βήμα στην διαδικασία παραγωγής ελαιολάδου είναι η συγκομιδή του ελαιοκάρπου. Μολις η παραγωγη σας φτασει στο ελαιοτριβειο απο εκει αρχιζει ο ρολος μας.

Καθαρισμός - Πλύσιμο

​Στο στάδιο αυτό οι ελιές οδηγούνται στο πλυντήριο ελαιοκάρπου, όπου απομακρύνονται φύλλα και ξένα σώματα και στη συνέχεια πλένονται​ πριν προχωρήσουν στο επόμενο στάδιο​.

'Αλεσμα

Οι πλυμένες ελιές μεταφέρονται με ιμάντα στο σπαστήρα που ειναι το κύριο στάδιο της επεξεργασίας του ελαιοτριβειού.

Μάλαξη

Μετά την σύνθλιψη, η πάστα που έχει δημιουργηθεί ανακατεύεται αργά για περίπου 30-40 λεπτά ακόμα σε ειδικά μηχανήματα που ονομάζονται “μαλακτήρες”. Εκεί τα μικροσκοπικά σταγονίδια ελαιολάδου ενώνονται μεταξύ τους, κάτι που ολοκληρώνει την μηχανική εξαγωγή.

Διαχωρισμός

​Μετά τη μάλαξη η ελαιοζύμη είναι έτοιμη για την φάση του διαχωρισμού. Στο στάδιο αυτό μεταφέρεται στο φυγόκεντρο όπου και διαχωρίζεται ο φυτικός χυμός από τον πυρήνα.

Τελικό στάδιο

Στο τελικό στάδιο το μείγμα φυτικού χυμού και λαδιού περνάει από έναν άλλο φυγοκεντρικό διαχωριστήρα από όπου και προκύπτει το καθαρό ελαιόλαδο.

Πληροφορίες

Ελαιοτριβείο: 2322051800
Κινητό: 6979025128

Λευκότοπος Σερρών